preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 15. 6. 2016. u 16:23 sati |

Kako sudjelovati u Eratostenovom eksperimentu i osvojiti nagrade?

Kome je webinar  namijenjen?

Webinar je namijenjen nastavnicima geografije i fizike u osnovnim i srednjim školama te svim zainteresiranim sudionicima.

Sadržaj webinara

U ovom webinaru pokazano je kako sudjelovati u Eratostenovom eksperimentu koji se održao 19. ožujka 2015. u kojem učenici mjere opseg Zemlje uz pomoć običnog štapa, mjereći sjenu koju štap baca u 12 sati. Stotine škola diljem svijeta sudjeluju u ovom eksperimentu, a prošlogodišnja iskustva sudjelovanja Hrvatskih škola u sklopu projekta Inspiring Science Education bila su i više nego pozitivna, što možete vidjeti iz izvještaja koje su napisali nastavnici II. osnovne škole Bjelovar te Osnovne škole Donji Muć.

Opis eksperimenta dostupan je na adresi http://eratosthenes.ea.gr/en/content/experiment. Kroz sudjelovanje u eksperimentu moguće je sudjelovati u čak dva natjecanja, a pravila sudjelovanja su predstavljena u webinaru. Sudjelovanje u Eratostenovom eksperimentu moguće je realizirati i korištenjem gotovih digitalnih nastavnih materijala (tzv. demonstratora) koja su pokazana, a dostupna su preko ISE online zajednice nastavnika i učitelja na ISE portalu. Na ovaj način se može sudjelovati u jednom od spomenuta dva natjecanja te osvojiti pravo na besplatnu edukaciju u Grčkoj.

Ciljevi webinara

Upoznati sudionike s Eratostenovim eksperimentom te tzv. demonstratorima odnosno digitalnim nastavnim materijalima, kao i mogućnostima sudjelovanja u natjecanju za osvajanje ljetne škole u Grčkoj.

Potrebna predznanja

Osnovna znanja upotrebe računala te Interneta.

Impresum

Maja Quien, Tea Stojanović, CARNet, projekt Inspring Science Education.

Ožujak 2015.

Snimka webinara

Webinar se odvijao u sklopu Inspiring Science Education projekta. 

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju