preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 9. 1999. 13:36 | RSS

CARNetova konferencija za novinare: CUC'99

Dana 8. rujna 1999. godine, CARNet je u prostorijama Art Net Cluba organizirao konferenciju za novinare na kojoj je najavljena Prva CARNetova korisnička konferencija CUC'99 koja će se održati od 28. do 30. rujna na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Na konferenciji za novinare govorili su mr.sc. Zoran Bekić, zamjenik ravnateljice CARNeta, Miroslav Milinović, predsjednik Programskog odbora konferencije i Vesna Vrga, predsjednica Organizacijskog odbora. Konferenciju je vodio Bojan Mušćet, zamjenik glavnog urednika PC Chipa, medijskog pokrovitelja konferencije.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet organizira svoju prvu korisničku konferenciju u nastojanju da okupi sve one koji žele proširiti svoje znanje o uporabi Interneta i informacijskih tehnologija, te da im pruži priliku za razmjenu ideja i iskustava na tom području.

Ovogodišnja tema CARNetove korisničke konferencije bit će Internet kao alat u obrazovanju. Program konferencije odvijat će se u dvije paralelne sekcije: Učenje o Internetu i Učenje putem Interneta, a uključivat će prezentacije, radionice i okrugle stolove.

Na ovogodišnjoj konferenciji govorit će i dvoje poznatih stručnjaka na području obrazovanja putem Interneta: George Munroe i Jill Foster. Geroge Munroe održat će predavanje pod naslovom "Environment to Inspire Network Users". Predavanje koje će održati Jill Foster ima naslov "Interent Learning", s posebnim osvrtom na iskustva u učenju putem Interneta u Velikoj Britaniji.

U okviru CARNetove korisničke konferencije održat će se i Web festival. U konkurenciju za ovogodišnji Web festival ulaze sve stranice obrazovnog sadržaja, a prijaviti ih mogu svi zainteresirani autori. Osim službenih nagrada, dodijelit će se i nagrada "Izbor korisnika".

Sva događanja na konferenciji moći će se putem sustava za videokonferencije pratiti i u CARNetovim regionalnim čvorištima (Osijek, Rijeka i Split), a pojedini dijelovi konferencije bit će i javno prenošeni putem Interneta.

Neformalni dio konferencije čine koktel dobrodošlice, svečana večera, a za one koji odaberu tu opciju, i izlet - rafting na Kupi.

CARNetovi su predstavnici tijekom konferencije za novinare posebno istaknuli želju da ova konferencija bude "interaktivna", kao i "konferencija na kojoj se komunicira". Glavnu riječ na ovoj konferenciji vodit će upravo CARNetovi korisnici koji će iznositi svoja iskustva, ideje i potrebe u uporabi Interneta u obrazovanju.

Mišljenja i iskustva koja će CARNet prikupiti od korisnika tijekom ove konferencije pomoći će CARNetu prilikom planiranja svojih budućih akcija i osmišljavanja daljnjeg razvoja. CARNetova je namjera da CUC postane tradicionalna konferencija međunarodnih razmjera, koja će se svake godine održavati na drugu temu iz područja informacijskih tehnologija.

Registraciju za sudjelovanje na konferenciji po povoljnim uvjetima moguće je obaviti sve do 24. rujna. Studenti imaju pravo na popust pri uplati kotizacije.

Više o CARNetovoj korisničkoj konferenciji možete naći na Web stranicama konferencije: http://www.carnet.hr/cuc/.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju