preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 11. 2011. 09:25 | RSS

Započela 13. CARNetova korisnička konferencija CUC 2011

Trinaesta po redu CARNetova korisnička konferencija CUC 2011, pod nazivom „Svi putevi vode na Internet“, održava  se od 14. do 16. studenog ove godine, na Kampusu Trsat riječkog Sveučilišta. Sudionici mogu pratiti niz predavanja o aktualnim temama, vezanim uz ICT projekte u obrazovanju, znanosti i društvu, informacijsku i medijsku pismenost, ICT i pedagogiju, Systrack, kao i mobilno učenje i društvene aspekte Interneta.

Da svi putevi vode na Internet potvrdit će program podijeljen u šest tematskih cjelina, u sklopu kojih će se održati pet pozivnih predavanja, osam radionica, 26 prezentacija i okrugli stol, a sudionici će prezentirati čak 32 rada. Systrack cjelina programa ove godine donosi 12 predavanja i četiri radionice.

Konferenciju ove godine obilježava i suradnja sa Sveučilištem u Rijeci i Microsoftom Hrvatska u organizaciji ekskluzivnog međunarodnog skupa pod nazivom Academic Summit, koji će se održati u ponedjeljak i utorak, 14 i 15. studenog. Taj će skup okupiti pedesetak predstavnika visokoškolskih ustanova iz zemalja središnje i istočne Europe, kao i predstavnike nadležnih ministarstava i čelnike vladinih agencija zaduženih za aktivnosti u visokom obrazovanju.

CUC i ove godine svojim sudionicima nudi priliku čuti izlaganja vodećih domaćih i stranih stručnjaka. Prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci održat će pozivno predavanje na temu „Novi svijet učenja – Hrvatska 2020.“, u kojem će se osvrnuti na promjene koje se događaju u ljudskom mozgu i procesu obrazovanja pod utjecajem brzog razvoja tehnologija, kao i u društvu i obrazovnim sustavima u cjelini. George Siemens, istraživač i voditelj Technology Enhanced Knowledge Research Instituta na Sveučilištu Athabasca u Kanadi i autor teorije konektivizma u svojem će predavanju „Learning in complex knowledge spaces“ govoriti o razvoju društvenih mreža, te o promjenama u odnosu uloga učenika i nastavnika, te o novonastalim pedagoškim idejama.

Dr. Jim Ptaszynski , Globalni direktor strategije visokog školstva u Microsoftu, svojim će predavanjem „University of the Future“ objasniti potrebu za što boljom integracijom tehnologije u obrazovanje, kao podrškom za postizanje konkurentnosti obrazovnih ustanova. Ivan Maglić, regionalni direktor, Gartner Adriatic/Calisto agencije, pozivnim će predavanjem na temu „Pametno obrazovanje – budućnost koja je već stigla“ izložiti rezultate Gartnerovih istraživanja o primjeni tehnologije u obrazovanju. Posebno će istaknuti poticanje inovativnosti kao jednog od ključnih faktora uspješnosti obrazovnih institucija. Upravljanje vanjskim i vlastitim inovacijama smatra se nužnim preduvjetom za zadovoljavanje očekivanja polaznika i zaposlenika obrazovnih ustanova. Peto predavanje održati će ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić, na temu „21 godina CARNeta“.

Konferenciju tradicionalno prati i Webfestival - natjecanje autora web sadržaja. Tema ovogodišnjeg 12. Webfestivala je primjena alata društvenog softvera u obrazovanju. CUC 2011 pratilo je i CMS natjecanje „Skockajte web“ za sve osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj, koje izrađuju i uređuju svoj školski web korištenjem CARNetovog CMS sustava.

Posebna programska cjelina SysTrack obuhvatit će zasebna predavanja, prezentacije i radionice, namijenjene sistem- inženjerima iz ustanova članica CARNeta.

Novost na ovogodišnjem CUCu je suradnja CARNeta s časopisom Medijska istraživanja/Media Research i Hrvatskim časopisom za odgoj i obrazovanje/Croatian Journal of Education. Temeljem prijedloga Programskog odbora CUC 2011, i u skladu s uređivačkom politikom tih časopisa,sljedeća će izdanja popratiti nekoliko najboljih radova s ovogodišnje konferencije. U uži izbor ući će izvorni znanstveni i stručni radovi. Službeni jezik konferencije je hrvatski, dok će se predavanja stranih predavača održati na engleskom jeziku.

Medijski pokrovitelji 13. CARNetove korisničke konferencije su: EduCentar.net, Hrvatski radio – Radio Sljeme, Jutarnji list, Netokracija, MojPrviPosao.net, PCchip, Racunalo.com, Večernji list, VIDI i qLife.

Izravni prijenos predavanja sva tri dana konferencije bit će dostupan na adresi http://mod.carnet.hr.
Dodatne informacije o programu konferencije i pratećim događanjima možete pronaći na adresi http://cuc.carnet.hr/2011.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju