preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 25. 10. 2011. 13:51 | RSS

Objavljen cjeloviti program 13. CARNetove korisničke konferencije CUC 2011

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet objavila je program 13. po redu CARNetove korisničke konferencije CUC 2011, koja će se, pod nazivom „Svi putevi vode na Internet", održati od 14. do 16. studenog 2011. godine u Rijeci na Kampusu Trsat. Aktualne teme koje CUC ove godine donosi su: ICT projekti u obrazovanju, znanosti i društvu, informacijska i medijska pismenost, ICT i pedagogija, Systrack, mobilno učenje te društveni aspekti Interneta.

Podsjećamo sve one koji se još nisu registrirali na CUC 2011 da to učine putem online obrasca dostupnog na mrežnim stranicama konferencije jer do 31. listopada 2011. godine cijena kotizacije je povoljnija i iznosi 800,00 kn, nakon čega se plaća puna cijena u iznosu od 1.000,00 kn. Prijave na konferenciju zatvaraju se 7. studenog 2011. godine.

Pod naslovom "Svi putevi vode na Internet" program će ponuditi 4 pozvana predavanja, 8 radionica, 32 rada, 26 prezentacija i jedan okrugli stol, koji su podijeljeni u šest tematskih cjelina. Systrack cjelina programa ove godine donosi 12 predavanja i 4 radionice.

Nastavljajući tradiciju, CUC i ove godine svojim sudionicima nudi priliku da čuju neke od najuglednijih domaćih i stranih eksperata. Tako će dva međunarodna i dva domaća stručnjaka svojim predavanjima obogatiti program ovogodišnjeg CUC-a.

Prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci održati će pozvano predavanje na temu „Novi svijet učenja – Hrvatska 2020.“, u kojem će se osvrnuti na promjene koje se pod utjecajem brzog razvoja tehnologija zbivaju u ljudskom mozgu i u procesu obrazovanja, kao i u cijelom društvu i u obrazovnim sustavima. Naglasit će potrebu za fleksibilnošću koja će nam omogućiti snalaženje u tim promjenama. George Siemens, istraživač i voditelj Technology Enhanced Knowledge Research Institute-a, na Sveučilištu Athabasca u Kanadi i autor teorije konektivizma sa svojim predavanjem „Learning in complex knowledge spaces“ govorit će o razvoju društvenih mreža, te o promjenama u ulozi učenika i nastavnika i novonastalim pedagoškim idejama.

James Ptaszynski, Ph.D., Senior director, World wide higher education strategy, Microsoft Corporation, sa predavanjem „University of the Future“ objasniti će potrebu za što boljom integracijom tehnologije u obrazovanje kao načinom za obrazovne ustanove da postanu i ostanu kompetitivne. Ivan Maglić, regionalni direktor, Gartner Adriatic/Calisto agencije sa pozvanim predavanjem na temu „Pametno obrazovanje – budućnost koja je već stigla“ pozivat će se na rezultate Gartnerovih istraživanja o primjeni tehnologije u obrazovanju, pri čemu se posebno ističe poticanje inovativnosti kao jednog od ključnih faktora uspješnosti obrazovnih institucija. Upravljanje vanjskim i vlastitim inovacijama smatra se nužnim za zadovoljavanje očekivanja kako polaznika, tako i zaposlenika obrazovnih ustanova.

Konferenciju tradicionalno prati i Webfestival - natjecanje autora web sadržaja. Tema ovogodišnjeg 12. po redu Webfestivala je primjena alata društvenog softvera u obrazovanju.

CUC 2011 prati i CMS natjecanje naziva „Skockajte web“. Natjecanje je namijenjeno svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, koje izrađuju i uređuju svoj školski web u CARNetovom CMS sustavu.
U okviru posebne programske cjeline pod nazivom SysTrack, na konferenciji CUC 2011 bit će organizirana posebna predavanja, prezentacije i radionice za sistem inženjere s ustanova članica CARNeta.

Medijski pokrovitelji 13. CARNetove korisničke konferencije su: EduCentar.net, Hrvatski radio – Radio postaja „Sljeme“, Jutarnji list, MojPrviPosao.net, Netokracija, Pc chip, Racunalo.com, Večernji list, VIDI i qLife.

Sve dodatne informacije o programu konferencije i registracijama dostupne su na adresi http://cuc.carnet.hr/2011


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju